Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.

Konferenca IEEE CEC2007


Konferenca: IEEE Congress on Evolutionary Computation.

Kraj: Singapur, Singapur, Azija.

Datum: 25. sep - 29. sep 2007.

Prispevek:

(pdf) A. Zamuda, J. Brest, B. Bošković, V. Žumer. Differential Evolution for Multiobjective Optimization with Self Adaptation. The 2007 IEEE Congress on Evolutionary Computation CEC2007, 2007, str. 3617-3624.

Konferenca je osrednji dogodek na področju raziskav evolutionary evolucijskega računanja. Podpirata ga IEEE in Computational Intelligence Society. Isto združenje nadzoruje revijo IEEE Transactions on Evolutionary Computation.

Aleš Zamuda, Janez Brest in Borko Bošković so bili člani mednarodnega programskega komiteja in tako tudi napisali recenzije za nekatere poslane prispevke. Skupno število sprejetih prispevkov je bilo 653.

Naš članek je bil sprejet v posebno sekcijo za oceno učinkovitosti večkriterijskih algoritmov za večkriterijsko optimizacijo (Spletišče tekmovanja), v sklopu katere se je izvedlo tudi tekmovanje izbranih algoritmov. V tekmovanje se je skupaj z našim člankom na podlagi zadostne kvalitete uvrstilo 8 člankov. Izmed teh je bil naš algoritem ocenjen kot najboljši izmed samoprilagodljivih algoritmov z diferencialno evolucijo. Globalno se je uvrstil takoj za zmagovalcema (dva sta delila 1. mesto), na 3. mesto v konkurenci algoritmov v celotni skupini.

Podrobnejše informacije: rezultati tekmovanja CEC2007-MO.

Utrinki