AVN
Algoritmi po vzorih iz narave
Domov
Delavnice
Fotografije
Zborniki
AVN
Algoritmi po vzorih iz narave



To je domača stran slovenskih delavnic s področja evolucijskega računanja in drugih računalniških metod po vzorih iz narave. Na delavnicah se srečujemo podiplomski študenti in mentorji iz raziskovalnih ustanov, univerz in podjetij. Delavnice potekajo izmenično na Institutu Jožef Stefan v Ljubljani in Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru. K udeležbi so vabljeni tudi vsi ostali, ki se ukvarjajo s temi metodami in njihovo uporabo in bi želeli aktivno sodelovati s svojimi prispevki ter pridobivati in deliti izkušnje na tem področju.

Na delavnicah predstavljamo aktualne članke iz literature in lastno delo na področju algoritmov po vzorih iz narave. Namen predstavitev je delitev znanja z ostalimi udeleženci, pa tudi posvetovanje in skupno iskanje odgovorov na odprta vprašanja. To zlasti velja za predstavitve lastnega dela, ki ni nujno v zaključni fazi. Kandidati, ki pripravljajo seminarske naloge, magistrska dela in doktorske disertacije, lahko predstavijo nove ideje ali začetne rezultate iz nastajajočih del in dobijo povratne informacije in usmeritve za nadaljnje delo.

Delavnice so zaprtega tipa. Do gradiv za delavnice, kot so obvestila, predstavitve in članki, lahko dostopa le ciljna publika. Če želite sodelovati na delavnicah in pridobiti dostop do spletnih strani AVN, pošljite sporočilo na naslov bogdan.filipic@ijs.si ali marjan.mernik@um.si. Morebitna druga vprašanja v zvezi s temi stranmi pošljite njihovemu skrbniku na naslov mario.casar@um.si.