Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.

Sašo Greiner


(Preusmerjeno s strani Kategorija:Sašo Greiner)

Dosežena izobrazba: dr., mag., univ. dipl. inž. rač. in inf.

O meni

Sem asistent za področje računalništva na Inštitutu za računalništvo. Leta 2002 sem diplomiral na univerzitetnem študijskem programu računalništvo in informatika na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Leta 2004 sem na isti fakulteti uspešno zagovarjal magistrsko delo z naslovom Implementacija dinamičnih konceptov čistega statičnega objektno usmerjenega jezika. Delo s področja programskih jezikov nadaljujem na doktorskem študiju.

Saso.jpg

Raziskovalno delo

Moje raziskovalno delo vključuje področja programskih jezikov, prevajalnikov, računalniških arhitektur ter virtualnih strojev. V okviru magistrskega dela sem načrtoval objektno usmerjen jezik Z0, katerega sem z načrtovanjem in implementacijo metaprogramskega modela nadgradil v jezik Zero. Jezik vključuje prevajalnik in virtualno okolje v katerem se izvajajo prevedeni programi. Cilj jezika je bil v načrtovanju statičnega sistema tipov, ki bi omogočal tudi dinamične spremembe strukturalne in behavioralne refleksije.

Moja bibliografija je dostopna na sistemu Cobiss


Prosti čas in drugo

V prostem času se ukvarjam s študijem angleške in klasične literature ter s klasičnimi jeziki, predvsem latinščino. V preteklosti sem prebiral filozofska dela, danes raje umetniško delo v prozi in poezijo. Veliko tudi kuham in iščem kulinarične vrhunce naokrog po Sloveniji.